Skip to the content

Een misdadig lekker assortiment

Onze bieren

Vernoemd naar Klaas Annink, beter bekend als Huttenkloas, een berucht misdadiger die in de 18e eeuw Twente onveilig maakte. Met tien varianten is er voor ieder moment een misdadig lekkere Huttenkloas!

Huttenkloas

Pilsener

De klassieke Huttenkloas Pilsener is een lekker licht, lokaal biertje. Zacht goudgeel van kleur, mild moutig en smaakvol – Een heerlijk fris biertje!

Alcoholpercentage: 5%

Huttenkloas

American Pale Ale

Uniek aan deze American Pale Ale is dat dit bier ondergistend is. Hierdoor blijf je de oorspronkelijke frisse smaak proeven, én kun je ‘m langer bewaren. Huttenkloas American Pale Ale heeft een zoetige, volle smaak. Een aangenaam bittertje met een fruitig karakter. Amerikaans, maar dan uit Twente.

Alcoholpercentage: 5.9%

Huttenkloas

Blond Bier

Laat je niet misleiden door dit blondje: Huttenkloas Blond heeft het karakter van een stevige landarbeider, maar drinkt – ondanks het zware alcoholpercentage – verrassend vriendelijk weg. Zacht en vol van smaak.

Alcoholpercentage: 6,3%

Huttenkloas

Weizen

Als je bij Weizen ook direct denkt aan zon en zomer, dan geven we je helemaal gelijk. We brouwen onze karakteristieke Weizen met tarwemout en ‘Weizenbier gist’ uit Zuid-Duitsland. Door dit gist krijgt Huttenkloas Weizen haar onweerstaanbaar frisse karakter en dito smaak.

Alcoholpercentage: 5.2%

Huttenkloas

Russian Imperial Stout

Russian Imperial Stout is een bovengistend, zeer zwaar, dik en donker bier met een crèmige schuimlaag met een sterk gebrande complexe geur en smaak en een sterk alcohol warmende smaak. Sterke geur van gebrande zwarte mout. Het gebrande moutkarakter geeft associaties met koffie en donkere chocolade.

Alcoholpercentage: 9.5%

Huttenkloas

Bok

De Bok, voorheen onze Winterbok is een vol, zwaar bier. Waar sommige donkere bieren hun kleur krijgen door de toevoeging van suikers of karamel, gebruiken we bij Huttenkloas Bok gebrande mout. Hierdoor smaakt de bok stevig, maar toch zacht.

Alcoholpercentage: 7,5%

Huttenkloas

Dubbel

Huttenkloas Dubbel is gebrouwen met een speciale mengeling van verschillende gebrande moutsoorten. Als hop hebben we Spalter Select gebruikt. Deze ‘aromahop’ geeft een aangename, vriendelijke bitterheid aan het bier. Een echt lekker donker Twents biertje, met een karamelachtige smaak.

Alcoholpercentage: 7,5%

Huttenkloas

Tripel

Huttenkloas Tripel is met 8,5% een van de zwaardere bieren in ons assortiment. De mooie koperen kleur van de Tripel is ontstaan doordat we ‘m brouwen met rogge en tarwe. Door de hoge gisting krijgt het bier een bijzonder fruitig karakter, om bijvoorbeeld van te genieten tijdens de koude, donkere wintermaanden.

Alcoholpercentage: 8,5%

Huttenkloas

DIPA

Bier van een ale type, dubbel gehopt bier, de eerste hop geeft het bier een frisse bittere smaak, de 2e hopping  (dryhopping) en gebruikmakend van geselecteerde hoppen geef het bier een mooie aroma van ceder, citrus en tropisch fruit.

Alcoholpercentage: 6,5%

Huttenkloas

Meibok

Een heerlijk ondergistend zoet tot bitterzoet biertje met een volle body en een lichte zacht zoete smaak. Het frisse aroma doet de lente proeven.

Alcoholpercentage: 6%

Huttenkloas

Radler

Een echte dorstlesser van Kloas! In de traditionele heldere Radler van Kloas proef je verfrissende citroensmaken met een vleugje moutigheid. Een perfect zomerbier met een laag alcoholpercentage.

Alcoholpercentage: 2,5%

Huttenkloas

Arme Kloas

Arme Kloas doet zijn naam al bekennen, een heerlijk moutig bier met een laag alcoholpercentage. 

Alcoholpercentage: 1%

Huttenkloas

Low Alcohol Mango Ale

Een moutig biertje met een heerlijke mango-smaak.

Alcoholpercentage: 1%

Huttenkloas

Asparagus

Asparagus is de botanische naam voor asperge. het is een speciaal bier, gebrouwen met Bière Brut en met iets meer koolzuur dat zorgt voor een tintelend karakter met een licht zuurtje. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Waar te koop

Hier vind je onze groothandelaren. Zij verkopen ons bier door aan de slijter bij jou in de buurt.